Kasvatuksessa aiemmin käytetyt kissat

 

Erkatin Aune Amanda, RAG n, s. 2.4.2012

2013-09-11 21.08.13

Aune Amanda syntyi Tytin ensimmäiseen pentueeseen pääsiäisenä 2012. Aune hurmasi meidät iloisella luonteellaan ja leikkisällä olemuksellaan. Aune on hyvin ihmisläheinen ja innokas kerjäämään rapsutuksia, hänen bravuurinaan on noutaa heitettyjä leluja koiramaiseen tapaan!

Aune on keskikokoinen naaras, hänellä on erinomainen ragdoll-tyyppinen pää ja profiili. Aunen jälkeläisistä sukua ovat jatkaneet Söpö-Nöpöstiina ja Petrus Paavali.

Aune leikattiin joulukuussa 2016 ja nyt hän viettää onnellisia eläkepäiviä Nimbus-poikansa (Paulus Pietari) kanssa.

Aunen testitulokset:
Ragdoll HCM: N/N (molemmat vanhemmat negatiiviset)
HCM ultra: neg. (18.4.2013 ell Seppo Lamberg)
PKD, RN ultra: neg. (18.4.2013 ell Seppo Lamberg)
FeLV/FIV: neg.
Veriryhmä: A

 

IC Erkatin Tytti Tuulikki, RAG a 03, s. 5.7.2010
Tytti ulkona

Tytti Tuulikki valloitti meidät iloisella ja vilkkaalla olemuksellaan ja jäi kotiin Nokinenän ainoasta pentueesta. Tytti on vankkarakenteinen hyväprofiilinen kaunotar.

Tytti ja Saara ovat kasvaneet ja varttuneet yhdessä, ikäeroa heillä on vain 3 viikkoa. Siinä missä Saara myhäilee mietiskelevästi on Tytti puolestaan eloisa, vilkas ja aina ensimmäisenä reippaana paikalla.

Tytti valmistui IC-titteliin marraskuussa 2011 Tallinnassa. Tytin ensimmäinen pentue syntyi huhtikuussa 2012 ja toinen pentue joulukuussa 2012.

Tytin odottaessa kolmatta pentuettaan, tuli hänelle odottamaton ja harvinainen kohdunkiertymä vain muutamaa päivää ennen laskettua aikaa. Verenkierron estyttyä pennut menehtyivät ja Tytin oma henkikin oli vaarassa. Onneksi saimme hänet ajoissa lääkäriin ja Tytti steriloitiin. Aunen pennut syntyivät viikkoa myöhemmin ja Tytti pääsi hoitamaan näitä.

Nykyisin Tytti viettää leppoisia kastraattipäiviä Tepon kanssa Minnan ja Jarkon luona.

Tytin testitulokset:
Ragdoll HCM: N/N (molemmat vanhemmat negatiiviset)
HCM ultra: neg. (18.4.2013 ell Seppo Lamberg)
PKD, RN ultra: neg. (18.4.2013 ell Seppo Lamberg)
FeLV/FIV: neg.
Veriryhmä: A

Tytti Tuulikin sukutaulu

 

Tytti kesä2012

Tytti Tuulikki kesällä 2012

Tytti ja Teemu

Sisko ja sen veli, eli Tytti (oik.) ja Teemu Kuva: Oldrich Simek

 

 

SC Starfire Sierra Sunset, RAG n 03, s. 12.6.2006

Tyyne ulkona

Tyyne Armi Ursula saapui Starfire-kissalasta Kuitusen Sannalta. Tyyne on oikeastaan sukulaistyttö eli on Lennin tytär. Tyynellä on nätti bicolour -kuviointi ja ihanat tummansiniset silmät ovat perintönä isältä. Tyyne muistuttaa myös ruumiinrakenteeltaan isäänsä, pituutta ja rotevuutta löytyy. Täysin värivirheetön hän ei kuitenkaan ole, sillä oman persoonallisen säväyksen hänen väritykseensä tuo toisen takajalan pieni tumma läiskä.

Kun Tyyne muutti meille, oli tulokkaalle keksittävä kutsumanimi. Mietimme useita eri vaihtoehtoja, kuten Sylvi, Lempi, Iita, Ritva, Aune, Lyyli. Halusimme antaa pennulle vanhan nimen, ja pitkien pohdintojen jälkeen eniten meitä miellytti Tyyne Armi Ursula. Olimme juuri keksineet Irmalle hauskan kolmiosaisen nimen, ja oli luontevaa antaa Tyynellekin nimi samalla kaavalla.

Tyyne on tosi reipas ja utelias kissa. Hän on aina mukana siellä missä sattuu ja tapahtuu. Tyyne kantaa, noutaa ja heittelee pikkuhiiriä mielellään. Tyyne nauttii ulkoilusta, auringosta ja kärpäsistä eikä ulkoilua häiritse edes vesisade. Hänessä on selvästi maajussin verta, kukkapenkissä pyöriminen ja mullan kaivaminen on mielenkiintoista puuhaa.

Tyyne valmistui Supreme Champion -titteliin Kuopiossa 15.4.2012, minkä jälkeen hänet steriloitiin.

Tyyne muutti keväällä 2013 tyttäremme Johannan luo Helsinkiin viettämään opiskelijaelämää. Johannan lähtiessä vaihto-opiskelijaksi Ruotsiin, muutti Tyyne Jyväskylään Kertun ja Irman kaveriksi. Kertun menehtymisen jälkeen on Irman ja Tyynen ystävyys syventynyt entisestään. Vanhat rouvat viettävät lokoisia eläkepäiviä yhdessä.

Tyynen saavutuksia:

tyynekaide

2007:
Suomen Ragdoll-yhdistyksen toiseksi paras bicolour aikuinen
Suomen Ragdollystävät-seuran paras bicolour aikuinen

2008:
2 x äitiysloma

2009:
Tyyne valmistui GIC-arvoon kesäkuussa
Suomen Ragdoll-yhdistyksen toiseksi paras bicolour aikuinen
Äitiyslomalla loppuvuoden

2010:
Suomen Ragdollystävät-seuran toiseksi paras bicolour aikuinen
Äitiysloma

2011:
2 x äitiysloma

2012:
SUPREME CHAMPION
Steriloitu kesällä 2012.

 

IP&GIC Erkatin Nadja Natalia, RAG a 04, s. 13.4.2006

 Suski_Kepa_Irkku

Irma Pirkko Tellervo on Kertun tytär tämän keskimmäisestä pentueesta. Irma edustaa kolmatta Erkatin –sukupolvea. Irmalla on pitkä ja silkkinen turkki, tasaiset sukat, keskisiniset silmät sekä pieni vaalea timantti keskellä otsaa. Nimensä Irma sai, kun tyttäremme keksivät huumorimielessä mummonimiä kotiin jäävälle pennulle, ja tuon iltaöisen pohdinnan tuloksena syntyi yhdistelmä Irma Pirkko Tellervo.

Irmalla on pitkä ja silkkinen turkki, tasaiset sukat sekä keskisiniset silmät. Pieni valkea timantti silmien välissä antaa ilmettä. Muuten täydelliseen mitted -kuviointiin oman erikoisuutensa tuo toisen takajalan pieni läiskä.

Irma on saanut kahdet kovan onnen pennut eri sulhasten kanssa. Ensimmäisestä pentueesta henkiin jäi vain Pirkko, joka jäi kotiin jatkamaan sukua. Toisessa pentueessa selviytyi vain kaksi.

Pentujen jälkeen Irma steriloitiin ja hän muutti Jyväskylään Kertun kaveriksi tyttäremme Susannan luokse. Irma ja Kerttu olivat valloittava parivaljakko. Irma on selkeästi reippaampi mutta yksinkertaisempi kuin pohdiskeleva ja oman arvonsa tunteva äitinsä. Kerttu oli voimakkaasti kiintynyt Susannaan, asuivathan he kaksistaan vuoden verran ennen Irman saapumista.

Ennen sterilointia Irma kävi näyttelyissä GIC-arvoon asti, ja kastraattiluokissa hän on saavuttanut IP-arvon. Kerttu Kyllikin menehdyttyä Irma sai kaverikseen Tyynen. Irma ja Tyyne ovat ennenstään tuttuja ja he viihtyvät hyvin yhdessä viettäen lokoisia eläkepäiviä.

 

 

Erkatin Pihla Peppiina, RAG n 04 , s. 4.1.2008

Pirkko syntyi ainokaisena Irman ensimmäiseen pentueeseen ja jäi meille kotiin muiden kissojen seuraksi.

Pirkon ensimmäinen pentue syntyi 17.2.2009 ja toinen Pihlan päivänä 14.6.2010. Toisesta pentueesta kotiin jäi sukua jatkaa Saara Sylvia. Pirkon kolmas pentue syntyi 7.8.2011 ja marraskuussa 2011 Pirkko siirtyi kastraattisarjaan.

Pirkko on muuttanut eläkepäivien viettoon Lahteen Hannan luo.

 

 

 

CH Pöön Neiti Nokinenä, RAG n, s. 9.3.2009

 

Kuvat: Anu Hulkkonen

Neiti Nokinenä on Pöö-kissalan kasvatti Ylämaalta Saara Sikiöltä. Nokis on käynyt näyttelyissä pentu- ja nuorten luokassa ja valmistui Championiksi keväällä 2010.

Nokinenän ainut pentue syntyi 5.7.2010. Nokis on B-veriryhmää, jonka vuoksi hän ei saanut imettää pentujaan ensimmäiseen 16 tuntiin. Pentuja keinoruokittiin tuon ajan sekä Pirkko toimi ”keinoemona”. Nokinenä kastroitiin marraskuussa 2010 ja hän muutti Anun ja Antin luo eläkepäivien viettoon ja sai kaverikseen kultaisen noutajan Venlan. Nokis ja Venla ovat mitä parhaimmat ystävät.

 

CH Erkatin Lenni Leonardo, RAG n, s. 11.4.2005

 

Lenni Leonardo on kasvattini kolmannessa polvessa. Lennillä on upea pitkä vartalo sekä pitkä häntä. Hän on periyttänyt jälkeläisilleen hyvää kokoa, tyyppiä sekä syvää sinistä silmänväriään. Lenni on hyväluonteinen ja erittäin kiltti. Lenniltä on otettu geenitesti sekä munuaiset on ultrattu ja molemmista oli tuloksena täysin terve kissa, HCM-geenitesti N/N.

Lenni Leonardo on kastroitu huhtikuussa 2012 ja samalla hän jättäytyi eläkepäivien viettoon.

© Erkatin ragdollit     |     web design © Aino Vakkilainen|     kuvat © Olda Šimek