Pentuja varattavissa


 Ragdoll-pentuja syntynyt Nöpöstiinalle 14.3.2019

Varattavissa 5 naaraspentua ja yksi urospentu.
Kaikki pennut ovat ruskeita colourpoint-kuvioisia.

Versio 3

Kuva: Oldrich Simek

Tiedustelut:
Erja Kaartinen
s-posti: erkatin@luukku.com
puh. 0400 757 721 (iltaisin)

 

Infoa pentua harkitsevalle

Erkatin kissalasta lähtevät pennut rekisteröidään Suomen Kissaliittoon ja kaikilla pennuilla on aina rekisterikirja. Pennut luovutetaan uusiin koteihin aikaisintaan 12 viikon ikäisinä ja kirjalliset kauppakirjat tehdään Kissaliiton lomakkeelle. Osamaksulla emme myy.

Luovutettaessa pennut on rokotettu kahteen kertaan, madotettu, mikrosirutettu sekä eläinlääkärin tarkastamia. Pennut saavat mukaan pentupaketin, jossa on tuttua ruokaa, leluja, kirjalliset ruokinta- ja hoito-ohjeet.

Pentuja myydään vain ja ainoastaan sisäkissoiksi vastuuntuntoisiin koteihin. Ulkoilu on mahdollista valjaissa, verkotetulla/lasitetulla parvekkeella tai tarhassa. Pennuilla on ”takuu” kahteen ikävuoteen asti. Mikäli pentu kuolee perinnöllisen sairauden takia, korvaan pennun kauppahinnan tai annan vastaavan tasoisen pennun.

Pennun varaaminen
Pentuja voi kysellä sähköpostitse tai soittamalla iltaisin. Otan alustavia varauksia varauslistalle. Pentujen ollessa aikaisintaan 4 vk ikäisiä voi niitä tulla katsomaan ja tutustumaan kissalaamme. Toivon että pennusta kiinnostunut kertoo rehellisesti itsestään sekä minkälainen koti olisi tarjota pennulle. Myös itse olen avoin ja rehellinen. Pennun varausmaksu (300 €) sinetöi kissakaupan kun asiasta on sovittu. Varausmaksu vähennetään lopullisesta kauppahinnasta. Varausmaksu on sitova, sitä ei palauteta jos ostaja peruu kaupan. Jos kasvattaja peruu kaupan, varausmaksu palautetaan.

Lemmikkitasoiset pennut (alkaen 850 €) ovat hurmaavia perheen lemmikkejä. Pennulla voi olla värivirhe tai jokin muu seikka miksi pentu ei sovellu siitokseen eikä näyttelyihin. Näyttelykastraattitasoisen pennun (alkaen 950 €) voi viedä näyttelyyn, en kuitenkaan vaadi enkä pakota. Leikkaamattomat pennut on steriloitava/kastroitava 6 kk ikään mennessä ja toimitettava eläinlääkärintodistus kasvattajalle!

Siitostasoisia pentuja (alkaen 1400 €) myydään vain rekisteröidylle ja vastuuntuntoisille kasvattajille.

Pennut ovat luovutettaessa sosiaalisia ja sisäsiistejä. Jos ostaja joutuu luopumaan kissasta on otettava ensin yhteyttä kasvattajaan.

Sijoituskissat
Sijoituskoteja emme käytä. Kaikki kasvatuskäytössä olevat kissat asuvat kodissamme ja pentueet syntyvät sekä kasvavat luonamme.

Aikuisia kissoja
Kissalastamme on muuttanut muutamia kasvatuskäytössä olleita kissoja kastraatteina uusiin koteihin viettämään eläkepäiviä. Kastraatit ovat sopeutuneet varsin nopeasti uuteen kotiin joko ainoaksi lemmikiksi tai esim. koiran kaveriksi.

Ragdollien värit ja kuviot
Ragdolleissa on kolme erilaista kuviota: colourpoint, mitted ja bicolour
Colourpoint – Korvat, maski, jalat ja häntä värittyneet, vartalo vaaleampi. Valkoista ei ole yhtään.
Mitted – Naamion ja vartalon väri kuten colourpointilla. Valkoinen leuka, valkoinen laukki on toivottava. Valkoiset hansikkaat etujaloissa; takajaloissa kokonaan valkoiset saappaat ulottuen kantapäähän saakka. Valkoinen juova ulottuu rinnasta etujalkojen välin kautta aina hännän tyveen asti.
Bicolour – Korvat, maski ja häntä värittyneet. Maskissa on alassuin oleva valkoinen V. Vartalon värin on vaaleampaa sävyä kuin naamiossa. Selässä voi olla valkoisia laikkuja. Vatsa ja jalat valkoiset. Nenänpää ja polkuanturat ovat vaaleanpunaiset.
Yleisimmät värit: ruskea, sininen, suklaa, lila, punainen, creme sekä eri kilpikonnavärit ja tabbykuviot.

Minkälainen on ragdoll?
Ragdoll hurmaa sinisillä silmillään ja pehmeällä ulkomuodollaan. Ragdoll on puolipitkäkarvainen, kookas, vahvaluustoinen ja ulkonäöltään näyttävä naamiokissa. Turkki on puolipitkä, kauniisti laskeutuva ja silkkinen eikä takkuunnu helposti. Räsynukke-nimen ragdoll on saanut luonteensa perusteella, joka onkin sen hurmaavin ominaisuus. Kun ragdollin ottaa syliin, se rentoutuu ja tuntuu veltolta kuin räsynukke. Tämä on puhtaasti luonneominaisuus ja kissa tekee niin vain silloin, kun se sitä itse haluaa. Tyypillinen ragdoll on rauhallinen, seurallinen, leikkisä, lempeä, luottavainen ja helposti käsiteltävä sekä kiintyy syvästi ihmiseen. Ragdoll viihtyy ihmisten seurassa ja osallistuu mielellään kaikkiin perheen askareisiin. Rodun perustajan, amerikkalaisen Ann Bakerin mukaan ragdoll on aina ensin luonteenlaatu, sitten koko ja vasta sitten väritys Jokainen ragdoll on kuitenkin oma yksilöllinen persoonansa. Kun perheeseen on hankittu ensimmäinen ragdoll, tulee tunne, kuin jotain puuttuisi, ja hetken päästä perheessä yleensä asuukin kaksi ragdollia nauttien onnellisena toistensa ja omistajansa seurasta.

Älä tue pentutehtailijaa, lue tästä linkistä miksi lemmikki kannattaa hankkia luotettavalta kasvattajalta!

Tiedustelut:
Erja Kaartinen
s-posti: erkatin@luukku.com
puh. 0400 757 721 (iltaisin)

© Erkatin ragdollit     |     web design © Aino Vakkilainen|     kuvat © Olda Šimek